Tokyo Ghoul

Tokyo Ghoul

Tokyo Ghoul, Sui Ishida tarafından oluşturulan bir manga dizisi. Shueisha'nin seinen manga dergisi Weekly Young Jump'da Eylül 2011 - Eylül 2014 tarihleri arasında yayımlanmıştır ve 18 Ekim 2014 itibarı ile 14 cilt (JPN: tankōbon) halinde toplanmıştır. Devam serisi, Tokyo Ghoul:re, Weekly Young Jump dergisinde 16 Ekim 2014'te başlamış olup halen devam etmektedir. Ülkemizde de Gerekli Şeyler tarafından yayımlanmaya başlamış olup, Nisan 2016 itibariyle 4 cildi basılmıştır.

Pierrot stüdyosu tarafından oluşturulan 12 bölümlük uyarlama anime televizyon dizisi, 3 Temmuz 2014 - 19 Eylül 2014 tarihleri arasında Tokyo MX'te yayınlanmıştır. Funimation, anime dizinin Kuzey Amerika'da yayımı ve ev video dağıtımı haklarını satın almıştır. Animenin açılış müziği "unravel", TK from Ling Tosite Sigure tarafından ve kapanış müziği "Saints" (Seijatachi?) ise People In The Box tarafından seslendirilmiştir.. Yine 12 bölümlük, fakat mangadan farklı bir hikaye izleyen ikinci sezonu Tokyo Ghoul A (root A) ise, 8 Ocak - 26 Mart 2015 tarihleri arasında yayınlanmıştır.[6] Bu animenin açılış müziği olan "Incompetence" (Munō?)'i österreich, kapanış müziği olan "The Seasons Die Out, One After Another" (Kisetsu wa Tsugitsugi Shindeiku?) da Amazarashi seslendirmiştir.

Tokyo Ghoul

Tokyo Ghoul Konusu

Hikaye Ken Kaneki'nin Anteiku isimli bir kahve dükkanında Rize Kamishiro adında bir kadınla tanışmasıyla başlar. Onlar beraber buluşmak için bir tarih planlarlar. Kaneki eve yürürken, Rize onun tarafından saldırıya uğrar. Rize bir ghoul ( gül) dur, insan eti yiyerek hayatini sürdüren bir çeşit insan üstü varlıktır kısacası.Kaneki'yi öldürmek üzereyken üzerine düşen demir yığınları tarafından ezilir Kaneki kritik durumda hastaneye kaldırılır. Doktor Kaneki'nin içine Rize'nin organlarını nakil eder. Daha sonra kimliğini gizli tutmak için uğraş verse de Kaneki yarı insan/yarı gulyabani şekilde bu topluma katılıp yaşam mucadelesi vermeye başlar.

Tokyo Ghoul Karakterler

Hideyoshi Nagachika (Nagachika Hideyoshi)

Kaneki'nin gûl olmadan önceki en yakın arkadaşıdır.Kaneki gûl olduktan sonra bunu Hide'den gizlemeye çalışır,fakat Hide bunu zaten biliyordur.

Juuzou Suzuya (Suzuya Jūzō)/Rei Psikopat bir 3.derece gûl dedektifidir.Başlarda herkes onu kız zannetse de o aslında bir erkektir.

Koutarou Amon (Amon Kōtarō) Kaneki ile önemli dövüşler gerçekleştiren bir gûl dedektifi.

"Touka Kirishima" Kaneki ile Anteiku da çalışan ve ona gûl yaşamında yardım edecek dövüş sanatlarını öğreten dişi gûldür.

"Yamori / Jason" Kaneki'ye zevk için işgence yapan, zamanında kendiside zalimce gûl dedektifinin yaptığı işgencelere maruz kalan bir gûldür. Aogiri Ağacı'nın üyesidir.

"Hinami Fueguchi" Hinami Anteiku sayesinde Kaneki ile tanışmıştır. Daha küçük yaşta iken annesi gözlerinin önünde gûl dedektileri tarafından öldürülmüştür.

"Ayato Kirishima" Touka'nın 14 (1. Sezon) yaşındaki küçük kardeşidir. Aogiri Ağacı'nın üyesidir. Ablasına karşı nefret etse bile aslında onu içten seven bir karakterdir.

Ghoullar

Ken Kaneki (Kaneki Ken?)

Hikayenin kahramanı, 18 yaşında çaylak bir üniversite öğrencisidir. Rize onu öldürmeye çalışırken kafasına düşen demirlerden dolayı ölür ve Rize nin organları Kaneki'ye nakil olur. Ameliyattan sonra eğilimleri ve özellikle gûl gibi gelişir. Şimdi gûl ve insan olarak normal bir yaşamaya devam etmeye çalışırken her zaman gûl tarafıyla mucadele içinde gulyabanı kimliğini gizli tutmaya çalışmaktadır. Rize'nin bütün düşmanları Kaneki'de Rize'nin kokusunu hissetikleri için Kanekiylede düşman olurlar. Bu Arada Yoshimura'nın rehberliği altında Anteiku için bir garson olarak çalışıyordur. Amon ile yaptığı mucadele sonrasında bir gulyabani gördüğü için biraz ünlü olur. Okumayı seviyor normalde sessiz ve çekingen biridir. Yabancılara kolayca güvenme gibi kötü bir özelliği vardı.

Touka Kirishima (Kirishima Tōka?)

Anteiku'da garson olarak part-time çalışıyor 20. bölgede yaşayan on altı yaşındaki gulyabani. O insan toplumunda gulyabani kimliğini en üst öncelikli olduğuna inanmaktadır. Bazen kindar ve genellikle şiddet eğilimleri ile çok pervasız döküntü bir bireydir. Daha sonra Kaneki eğitim ortağı olur, ve bir ekip olarak mücadele etmeye başlarlar. Ve gulyabani topluluğundan "Tavşan" olarak bilinir. Ailesi araştırmacılar tarafından öldürülmesinden sonra Hinami'nin koruyucusu olarak rol alır.

Rize Kamishiro (Kamishiro Rize?)

Rize gözlüklü bir kız ve Kaneki'yi buluşmaya ikna edip sonra yemeye çalışır. Üstüne düşen demirlerden sonra iç organları Kaneki'ye nakledilmiştir. O olaylardan önce Rize, çok güçlü, korkusuz, ve acımasız gulyabanidir. 20. Bölgeye gelmeden önce anti-gulyabani müfettişlerini üzerine çekip 11. Bölgeyi altüst etti. O araştırmacılar tarafından "Doyumsuz" olarak bilinirdi ve Kaneki gibi kitap okumayı çok severdi. Başlangıçta hala hayatta olduğu ortaya çıkmıştır, Kaneki ile karşılaşması sırasında öldürüldüğüne inanılan vücudu Gulyabanı/İnsan deneylerine malzeme üretmek için ve bir gulyabaniye dönüşüm deneyi Kaneki bunun sonucudur.Yani Kanekinin annesi veya babası ghoul (gulyabani) değildir.

Tokyo Ghoul için hiç yorum yapılmadı.

Yorum Gönder